Rusiyada bu payız funksional kolbasa istehsalına başlanılacaq.
Yeni layihənin müəllifləri Texnoloji institut və Ümumrusiya Elmi-Tədqiqat instititudur.
Bişmiş kolbasaya bitki tərkibli Arfazetin şəkər dərmanı əlavə olunur.
Sübut olunub ki, bu dərmanın tərkibində olan yaşıl lobya kökləri qanda qlükozanı salır.
Ona görə də bu kolbasanı yedikdən sonra qanda şəkərin qalxması gözlənilmir, əksinə şəkər xəstlərində qlükoza səviyyəsi enəcək.
İlk olaraq 200 kq ilkin partiya istehsal olunacaq, tələbat olarsa, istehsal artırılacaq.
Layihənin müəllifləri qeyd edir ki, bu kolbasadan sonra şəkərli diabet xəstələri üçün import dərmanların xaricdən alınmasına tələbat da düşəcək.