-Parıltısını itirmiş çilçiraqlar və ev aksessuarlarını əvvəlki vəziyyətə qaytarmaq üçün yarım vedrə suya 3 ədəd limon şirəsi əlavə edilir və əşyalar həmin su ilə silinir.
-Qazanın dibinin yanmaması üçün onu əvvəlcədən soyuq su ilə yumaq və boşqabı çevirib içinə qoymaq lazımdır.
-Evə qarışqa daraşanda limonu dilimləyərək onun gəldiyi yerə qoymaq lazımdır.
-Alüminum qazanım parıldaması üçün onu diş tozu ilı sürtmək lazımdır.
-Çiyələk mürəbbəsinin xarlanmaması üçün onu bişirərkən hazır olana az qalmış 1 kq meyvəyə 1qr hesabı ilə limon turşusu əlavə edilir.
-Şamı yandırmazdan əvvəl 1 saat duzlu suda saxlayanda gec əriyir və yaxşı yanır.
-Sintetik parçanı qızdırılmış qayçı ilə kəsdikdə kəsilmiş yerdən parça saçaqlanmır.
-Ləkə tutmuş ütünun altını duza batırılmış əskiylə silmək lazımdır.
-Pendirin asan rəndələnməsi üçün 15 dəqiqə soyuducunun buzlama gözünə qoyulur.
-Pomidor sousu çox turş olduqda, bir kökü sürtkəcdən keçirib onun içərisinə tökmək onu dadlı edir.
-Göbələklərin daha dadlı olması üçün bişirmədən əvvəl üzərinə bir az duz və limon suyu vurulur, 5 dəqiqə gözlədikdən sonra bişirilir.
-Qoz ləpələrinin qabıqdan asan çıxması üçün bir gecə duzlu suyun içərisində saxlanır.